Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

«Ο ΠΑΟΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο…»

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου πιάνεται από ένα σχόλιο αναγνώστη του gazzetta.gr, αντιπαραθέτοντας δηλώσεις των πρωταγωνιστών της Super League που εξηγούν πως ο ΠΑΟΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.«Ο ΠΑΟΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο…»
Επανερχόμαστε λοιπόν σε αυτή την ατάκα που κάθε εβδομάδα επαναλαμβάνεται και από άλλον άνθρωπο του Ελληνικού ποδοσφαίρου!
 
Αλήθεια είναι ότι όταν το έγραφα πριν λίγες εβδομάδες, διάβασα ένα σχόλιο-απάντηση από φίλαθλο εδώ στο gazzetta που έγραφε… «πιο γραφικός πεθαίνεις».
 
Ωραία! Για να δούμε λοιπόν τι λένε και οι άλλοι…
 
«Ο ΠΑΟΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο…». Το λέει ένας, το λένε δύο, το λένε τρεις και… έχει ο Θεός!
 
Το παραδέχονται αντίπαλοι! Το αναφέρουν ουδέτεροι. Το γράφουν οι πλέον αντικειμενικοί. Το δηλώνουν προπονητές. Το είπαν άνθρωποι που έγραψαν ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Τελειώνουν παιχνίδια και το τονίζουν ποδοσφαιριστές που αντιμετώπισαν τον Δικέφαλο του Βορρά.
 
Δεν μπορεί… Κάτι θα βλέπουν! Κάτι παραπάνω θα ξέρουν…
 
Πριν αρχίσουμε να απαριθμούμε και επειδή τα Ελληνικά είναι πολύ πλούσια ως γλώσσα, σας ζητάω να προσέξετε την διατύπωση…
 
Ο ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ
 
 Ο προπονητής του Ατρόμητου Γιώργος Κορακάκης ήταν ο πρώτος που μετά το φοβερό 3-4 στην Τούμπα (28/11) ανέφερε: «Ο ΠΑΟΚ είχε ρυθμό, ήταν πολύ καλύτερος. Κρατάμε το ότι ο Ατρόμητος έχει χαρακτήρα και παλεύει όλα τα παιχνίδια ως το 90′ και σήμερα κάναμε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο».
 
Ο ΝΤΕΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
 
Στις 23/12 ο Ντέμης Νικολαϊδης το έθεσε λίγο διαφορετικά μιλώντας στην εκπομπή του στον SPORT FM: «Το έχω ξαναπεί. Ο ΠΑΟΚ είναι η πιο θεαματική και βελτιωμένη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά δεν έχει καθόλου σταθερότητα. Για αυτό έχει κάνει και γκέλες, αλλά από τη στιγμή που παίζει τόσο θεαματικά, δεν πειράζει, αν έχει και γκέλες».
 
Ο ΜΑΚΟΣ
 
Λίγο μετά το 0-2 του κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, ο Μάκος τόνισε: «Από τις μεγάλες ομάδες ο ΠΑΟΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση. Η ΑΕΚ ψάχνει να βρει τα πατήματα της και ο Παναθηναϊκός με έναν νέο προπονητή ψάχνει και εκείνος τα δικά του».
 
Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
 
Αμέσως μετά το ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-0, ο αρχηγός των Βοιωτών Θανάσης Μουλόπουλος παραδέχθηκε: «Ξέραμε ότι το έργο μας θα ήταν δύσκολο, παίζαμε απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, ίσως είναι και η καλύτερη ομάδα».
 
Ο… ΗΡΩΑΣ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ
 
Μετά από καμιά 10-15 αποκρούσεις κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης του ΠΑΣ δήλωσε: «Το έχω ξαναπεί ότι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, άσχετα με την θέση που έχει στο πρωτάθλημα. Δημιουργεί πολλές ευκαιρίες με πολλούς τρόπους. Εμάς, μας τιμά που ο ΠΑΟΚ άλλαξε το σύστημα που παίζει, αλλά και την τακτική του για να μας αντιμετωπίσει».
 
Και συμπλήρωσε: «Βάσει αριθμών ο Ολυμπιακός είναι πρώτος, απλά ο ΠΑΟΚ παίζει το πιο ωραίο ποδόσφαιρο. Το ωραίο ποδόσφαιρο δε φέρνει πάντα βαθμούς στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ θέλει να δημιουργεί συνέχεια, να παίζει από πίσω με κάτω την μπάλα, να παίζει από πλάγια κι από τον άξονα. Έχει ποιοτικούς παίκτες για να δημιουργεί με ποικιλία. Από την πλευρά τη δική μου που το βλέπω σαν ποδοσφαιριστής και σα φίλαθλος που του αρέσει να βλέπει το ωραίο ποδόσφαιρο».
 
Γραφικοί και όλοι αυτοί; Ψεύτες; Δεν έχουν δικαίωμα να λένε αυτό που πιστεύουν; Έχουν λόγο να πουν ψέματα;
 
Τι λένε όλοι αυτοί: «Ο ΠΑΟΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο» . Αυτό στα… Ελληνικά ΔΕΝ σημαίνει απαραίτητα ότι… «ο ΠΑΟΚ είναι ο καλύτερος».  
 
Φέτος η καλύτερη ομάδα είναι αυτή του Ολυμπιακού που δίκαια (άσχετα από την τύχη) βρίσκεται στην κορυφή και έχει μεγάλη διαφορά από τους άλλους. Ποιος το αμφισβητεί και με τι επιχειρήματα;
 
Το καλύτερο ποδόσφαιρο όμως (όπως λένε και οι ειδικοί) το παίζει ο ΠΑΟΚ.
 
Πώς εξηγείται αυτό ακόμη πιο πρακτικά για όσους ακόμη κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν;
 
Ο ΠΑΟΚ έχει δημιουργήσει 240 τελικές προσπάθειες (σε 16 ματς!) και έχει δεχθεί 99 από τους αντιπάλους του. Ο ΠΑΟΚ όμως έχει βάλει μόνο 23 γκολ και έχει δεχθεί 11.
 
Ο Ολυμπιακός (σε 17 ματς) έχει δημιουργήσει 227 τελικές και έχει δεχθεί 114. Οι ερυθρόλευκοι σκόραραν όμως 36 γκολ και δέχθηκαν 8.
 
Σε όλες τις άλλες στατιστικές κατηγορίες, οι διαφορές είναι μικρές. Στην αποτελεσματικότητα όμως ο Ολυμπιακός επικρατεί κατά κράτος.
 
Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ΜΟΝΟ έξι τελικές για να βάλει ένα γκολ. Ο ΠΑΟΚ βάζει ένα γκολ ανά 10,5 τελικές!
 
Ο ΠΑΟΚ δέχεται ένα γκολ σε κάθε εννιά τελικές και ο Ολυμπιακός, μπροστά στην εστία του οποίου δεκάδες παίκτες έχουν… λιποθυμήσει βγαίνοντας σε τετ α τετ (όπως τα έχουμε περιγράψει) για να δεχθεί γκολ πρέπει να γίνουν 14 τελικές!
 
Με προσεκτικά Ελληνικά λοιπόν και με αναλυτικά παραδείγματα, έγινε αντιληπτό τι σημαίνει… «άλλος παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά… άλλος έχει την καλύτερη ομάδα και είναι πρώτος;»
 
Τι αξία έχουν όλα τα παραπάνω για τον ΠΑΟΚ; Γιατί σωστά πολλοί φίλαθλοι (του ΠΑΟΚ και όχι μόνο) θα αναρωτιούνται: «Τι σημασία έχει ποιος παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, όταν είσαι τόσο πίσω από τον πρώτο;»
 
Για τον ΠΑΟΚ έχει! Πρέπει να έχει για τους ανθρώπους του. Πρέπει ο Σαββίδης και οι άλλοι υπεύθυνοι του ποδοσφαιρικού να καταλάβουν, ότι οι βάσεις έχουν μπει. Όλα τα παραπάνω είναι χρήσιμα για να εμπεδώσουν ότι… η αρχή για τη δημιουργία μίας πολύ καλής ομάδας έγινε και ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ από εδώ και πέρα οι πολλές αλλαγές και οι… επανεκκινήσεις.
 
Προσθήκες χρειάζεται αυτή η καλή ομάδα για να γίνει (πέρα από θεαματική) ΚΑΙ αποτελεσματική!    
 
* Έγινε χθες και αγώνας κυπέλλου Άρης-Ολυμπιακός. Το πρώτο ματς των δύο ομάδων για τους 16 του θεσμού. Εύχομαι ποτέ ξανά στην ιστορία του ο Άρης να μην βρεθεί στο σημείο να δίνει τέτοιο ματς, με τέτοιο αντίπαλο και να επιλέγει να ξεκουράσει τόσους βασικούς του παίκτες (με αποτέλεσμα να κάνει μόνο δύο τελικές) επειδή σε τρεις μέρες δίνει κρίσιμο ματς πρωταθλήματος Β΄ κατηγορίας με τον ΟΦΗ. Κάτι που φυσικά κανείς δεν θα επέτρεπε να συμβεί, αν χθες έπαιζε Άρης-ΠΑΟΚ…
 
Εκτός αν ήξεραν στον Άρη, ότι ο διαιτητής Τίκας, είχε δει πολύ… Παππά και ήθελε να τον μιμηθεί, μια και η χθεσινή ήταν μία από τις χειρότερες και πιο προκλητικές φετινές διαιτησίες που θύμισαν οργάνωση, σε ματς που παίχθηκε 20-80 μέχρι να γίνει το 1-1, τότε που το γύρισε (ακριβώς όπως έκαναν και οι κομμένοι πλέον διαιτητές) και προσπάθησε να ισορροπήσει

Δεν υπάρχουν σχόλια: