Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018




paletes moudanion 01

Κινούμενος κίνδυνος στη Μουδανιών - Οδηγός φόρτωσε με παλέτες το αυτοκίνητο και κινείται με ανοιχτό πορτ μπαγκάζ (ΦΩΤΟ)

Οι παλέτες δεν είναι καλά δεμένες και υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουν ατύχημα...


Αυτοκίνητο με ανοιχτό φορτ μπαγκάζ και παλέτες στο πίσω μέρος κινείται στη Μουδανιών.
Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες του Seleo, το αυτοκίνητο την στιγμή που βρισκόταν λίγο πριν το  Νέο Ρύσιο, αποτελούσε «κίνδυνο» καθώς οι πάλετες φαίνεται να μην είναι καλά δεμένες...






Tριπλό «όχι» της Super League στην ΕΠΟ

Tριπλό «όχι» της Super League στην ΕΠΟ



Με έγγραφο που απέστειλε η Super League στην ΕΠΟ απαντά αρνητικά σε τρία αιτήματα της ομοσπονδίας για αλλαγή ημερομηνίας αγώνων του πρωταθλήματος που έχουν ήδη οριστεί.

Η πρώτη αναμέτρηση είναι αυτή που θα γίνει τη Δευτέρα (24/9) μεταξύ του Παναιτωλικού και της Λαμίας για την 4η αγωνιστική. Η ΕΠΟ ζήτησε να γίνει αύριο Κυριακή (23/9), όμως η λίγκα υποστηρίζει ότι ενδεχόμενη απόφασή της να αναβάλλει τον αγώνα προσκρούει στη συμφωνία με το τηλεοπτικό κανάλι που προβλέπει τη μετάδοση ενός ματς ανά αγωνιστική κάθε Δευτέρα.
Οι άλλοι δύο αγώνες είναι το Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα και το Λάρισα-Παναιτωλικός για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος που θα γίνουν το επόμενο Σάββατο (29/9). Η ΕΠΟ ζήτησε να αλλάξουν ημερομηνία, επειδή την Πέμπτη (27/9) όρισε για το Κύπελλο τα παιχνίδια Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός και Πανιώνιος-Λάρισα.
Και σε αυτήν την περίπτωση, όμως, η λίγκα απάντησε αρνητικά στο αίτημα της ΕΠΟ για αλλαγή ημερομηνίας των αγώνων πρωταθλήματος και ζητεί από την ΕΠΟ να αλλάξει την ημερομηνία τέλεσης των δύο αγώνων Κυπέλλου και να τους ορίσει στο διάστημα μεταξύ 1 και 6 Οκτωβρίου.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Καλούμαστε να αγωνιζόμαστε ο ένας για τον άλλον»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Καλούμαστε να αγωνιζόμαστε ο ένας για τον άλλον»
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη διεθνή ημερίδα με θέμα «Μαζική αιμορραγία μετά τον τοκετό», που διοργάνωσαν από κοινού η Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία.
«Καλούμαστε να αγωνιζόμαστε ο ένας για τον άλλον και τα τάλαντά μας να τα εναποθέτουμε στην κοινή τράπεζα, για όλους τους ανθρώπους», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη διεθνή ημερίδα με θέμα «Μαζική αιμορραγία μετά τον τοκετό», που διοργάνωσαν από κοινού η Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία.
Παρατήρησε, μάλιστα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  ότι «όποιος αυξήσει τα τάλαντά του με εγωισμό και με μοναδικό σκοπό τη δική του προβολή, επιτυχία και αναγνώριση είναι αιρετικός».
Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέσθηκε σήμερα το μεσημέρι ο αγιασμός στη διεθνή ημερίδα, στο αμφιθέατρο «Κ. Δημόπουλος» του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν». Την Ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ παρέστησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Νικαίας αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παναγόπουλος, η διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Μαίρη Πίνη, ακαδημαϊκοί, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.
Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου και η συμμετοχή του στη διεθνή επιστημονική ημερίδα με την ιδιότητα του προέδρου του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας, συνέπεσε με τη δρομολόγηση της νέας συνεργασίας του ΚΕΣΟ με τη Γ' Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστήμιου Αθηνών, που εδρεύει στο «ΓΠΝ Αττικό». Για την εν λόγω συνεργασία συνεργάστηκαν ο καθηγητής Ν. Βραχνής, η διευθύντρια της Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σοφία Καλανταρίδου, και η διευθύντρια του ΚΕΣΟ, Μαίρη Πίνη.
Μετά την Ακολουθία του αγιασμού, η κ. Καλανταρίδου και ο κ. Βραχνής απένειμαν τιμητικές αναμνηστικές πλακέτες στον Αρχιεπίσκοπο για το έργο, τις ευαισθησίες και τις παρεμβάσεις του στην κοινωνία, αλλά και στον επίσκοπο Θεσπιών για τη σημαντική συμβολή του στο έργο της Αρχιεπισκοπής.

Έληξαν τα αυγά; Μην τα πετάξετε - Δείτε πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhWT4F5S296h2-bPysaq81XyHQHtozFtNlMElc0fWxH8gsu-56FUVtJygUJOQ9OePEK0qAYI9CVPeShUsWi0shoXDx3khxgYdpEvZdKdXFjUv2tvw4BZq2kZcjkFZkpM9QFXETiiqNoyHw/s1600/1.jpg
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από την τεχνολόγο τροφίμων Ντάνα Γκάντερς, τα αυγά έχουν διάρκεια ζωής 3-5 εβδομάδες. Για να αντέξουν, όμως, τόσο πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 5 βαθμών Κελσίου.


Ωστόσο, αν περάσουν πέντε εβδομάδες και δεν έχουν καταναλωθεί δεν είναι ανάγκη να τα πετάξετε Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αλλιώς.


Μεγαλώστε φυτά Σπάστε προσεκτικά τα αυγά σας στη μέση και πετάξτε το εσωτερικό τους. Θα χρειαστείτε μόνο το τσόφλι το οποίο θα πρέπει πρώτα να ξεπλύνετε καλά. Κάντε μια τρύπα με μια πινέζα και γεμίστε το με χώμα. Φυτέψτε σπόρους της επιλογής σας μέσα σε κάθε κέλυφος. Βάλτε τα τσόφλια όπως είναι μέσα στο χαρτόνι τους. Μόλις μεγαλώσουν αρκετά και μπορούν να φυτευτούν, βάλτε τα όπως είναι σε γλαστρούλες. Τα τσόφλια θα χρησιμεύσουν σαν λίπασμα.





Καθαρίστε τον σκουπιδοφάγο σας Βάλτε τα τσόφλια από ένα-δύο αυγά μέσα στο σκουπιδοφάγο σας και πατήστε το κουμπί. Τα τσόφλια θα καθαρίσουν τις λεπίδες καλύτερα από το κάθε τι.
Δημιουργήστε λίπασμα για τα φυτά Σπάστε 5 στεγνά τσόφλια αυγών σε πολύ μικρά κομματάκια, τόσο μικρά ώστε να σχηματίζεται σκόνη. Ρίξτε τη σκόνη από τα τσόφλια στο χώμα πριν φυτέψετε οτιδήποτε. Λόγω του ότι τα αυγά περιέχουν κάλιο και μαγνήσιο, είναι τέλεια για τα φυτά.
Φτιάξτε καλύτερο καφέ Πρόκειται για ένα παλιό καουμπόικο κόλπο το οποίο καλό είναι να κάνετε μόνο αν τα αυγά σας είναι χωριάτικα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε μερικά τσόφλια μέσα στον γαλλικό καφέ σας πριν τον βράσετε. Τα τσόφλια θα απορροφήσουν την πολύ πικρίλα και θα κάνουν πολύ πιο νόστιμο τον καφέ σας.
Καθαρίστε τα φλιτζάνια σας Για να καθαρίσετε τα φλιτζάνια που έχουν λεκέδες μπορείτε απλά να γεμίσετε με ζεστό νερό την κούπα και να ρίξετε μέσα μερικά τσόφλια. Αφήστε το φλιτζάνι όπως είναι όλο το βράδυ και το επόμενο πρωί θα δείτε ότι τα τσόφλια έχουν απορροφήσει όλους τους λεκέδες από το φλιτζάνι.

Festival Alterscope


Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη: ΚΙΝΑΛ: Η κλήση Λαφαζάνη στην ασφάλεια παραπέμπει σ...

Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη: ΚΙΝΑΛ: Η κλήση Λαφαζάνη στην ασφάλεια παραπέμπει σ...: «Η κλήση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην ασφάλεια για απολογία, σε κατηγορίες που